Waterway Lodge

Westernieuwweg 88
8490 Varsenare, België
tel: +32472651266 Instagram Routebeschrijving

Onthaasten in stijl!

Waterway Lodge is een ruime met 5 sterren gewaardeerde luxueuze vakantiewoning te Varsenare, vlakbij Brugge en de Kust.

De vakantiewoning bevindt zich naast natuurgebied Kwetshage en het kanaal Brugge-Oostende. Het biedt zicht op de weidse polders en het kanaal, dit is “le plat pays” waar Jacques Brel over zong.

Lekker samen tafelen, een partijtje biljart, relaxen in de sauna, loungen in de uitnodigende zetels, of gewoon genieten op het terras.

Waterway Lodge biedt met 8 dubbele kamers plaats tot 21 personen.

Wij ontvangen U graag,

Stephanie & Lieven

Bezoek onze andere vakantiewoning op Summerway Lodge - Vakantiewoning ***** Jabbeke

De Woning

Tarieven

Tarief 1: basishuurprijs 2024 geldig voor weekend, midweek en week in alle periodes uitgezonderd deze gespecifieerd hierna

Tarief 2: huurprijs geldig voor weekend, midweek en week vanaf begin mei tot midden september en alle schoolvakanties. Alsook (verlengde) weekends met daarin wettelijke feestdag(en). 

 

 Tarief 1Tarief 2  
Weekend2250 euro2550 euroVrijZo
   In 17uOut 17u
Midweek2464 euro2796 euroMaVrij
   In 17uOut 10u
Week3353 euro3850 euroVrijVrij
   In 17uOut 10u

 

Tarieven inclusief:

  • Badlinnen en keukenlinnen
  • Verzorgingsproducten van Marie - Stella - Maris
  • Verbruik water, elektriciteit en verwarming
  • Huishoudproducten, vaatwaspoeder, toiletpapier, vuilniszakken
  • Wifi
  • Eindschoonmaak (of bij verblijf langer dan een week: 1 keer schoonmaak per week)

Tarieven exclusief:

  • Bedlinnen wordt à 12 euro/pp gerekend per verblijf/per week
  • Waarborg van 750 euro
  • Kok aan huis op aanvraag

 

**Om Waterway Lodge ook voor mensen met een allergie leefbaar te houden, kiezen wij ervoor geen huisdieren toe te laten.

Omgeving

Naast polders en het kanaal

Waterway Lodge biedt de ultieme rust. De Lodge ligt naast een natuurgebied in de polders, langs het pittoreske kanaal Brugge-Oostende. De schapenweide op eigen terrein maakt het zicht alleen nog meer compleet.

Wandel- en fietsparadijs

De woning is gelegen op een knooppunt van fietsroutes. Vanaf de deur vertrekt een autovrij jaagpad tot in Brugge of Oostende, of steek de Nieuwwege-brug over en fiets langs oude, kronkelende polderstraatjes richting kust.

Wandelaars kunnen te voet de Meetkerkse Moeren ontdekken, of met de verrekijker de vele vogelsoorten van het Kwetshage Natuurgebied observeren. Iets verder kan je ook vanuit het bezoekerscentrum Uitkerkse Polders prachtige wandelingen maken.

De Kust dichtbij

Op een kwartiertje rijden kan je uiteraard volop genieten van ons mooie Noordzeestrand, dat in elk seizoen een goed idee is: uitwaaien, zonnen, sporten of heerlijk tafelen, de kust verveelt nooit.

Brugge

Op minder dan 10 km ligt het historische Brugge, dat geen introductie hoeft. Unesco werelderfgoed, Middeleeuws mysterieus, ongegeneerd Bourgondisch en al eeuwenlang een wereldstad.

Oostende

In Oostende (20 km van de Lodge), de Koningin de badsteden is voor elk wat wils. Een frisse mix van cultuur, shopping, gastronomie, jachthaven, uitgaan en uitwaaien op het weidse strand.

De Haan

De belle époque viert hoogtij in De Haan. De prachtige huizen met rode daken, balkonnetjes, torentjes en gevels maken van De Haan een pareltje en zorgen voor een familiale sfeer. De mooie zeedijk (zonder hoogbouw!) maken van De Haan de mooiste stad van onze Belgische kust.

Reserveringsvoorwaarden

Huurvoorwaarden vakantiewoning Waterway Lodge

 

Wanneer u de vakantiewoning boekt, verklaart u zich akkoord met de onderstaande voorwaarden.
Gelieve ze daarom zorgvuldig door te nemen.

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing voor vakantiewoning  '
Waterway Lodge', die zich bevindt te westernieuwweg 88, 8490 Varsenare

Contact gegevens eigenaars:

Rentalodge

Lieven & Stephanie Vermeire-Goegebeur

Zomerweg 41

8490 Jabbeke

(0472/651266)

Er kan enkel van deze voorwaarden afgeweken worden wanneer de eigenaar voorafgaandelijk en schriftelijk ermee ingestemd heeft. De huurder kan dus in geen geval aanspraak maken op de toepassing van zijn eventuele eigen algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden

1. Boeken en betalen

1. U kan via internet of per e-mail boeken. Deze manieren van boeken zijn bindend. Met het vastleggen van een boekingsopdracht worden de algemene voorwaarden van kracht.
De opdrachtgever van deze boeking is hoofdelijk aansprakelijk voor het nakomen van de boekingsstappen en de huurvoorwaarden.
2. Er zijn geen boekingskosten verbonden aan een boeking die men rechtstreeks met de eigenaar afhandelt.
3.  Elke boeking wordt door de eigenaar bevestigd door middel van een boekingsbevestiging per e-mail.
4. De betaling van de volledige huursom + vaste waarborg van 750 euro + optioneel linnengoed dient via de betaalprovider onmiddellijk op het moment van  boeking te gebeuren. 

De annulatievoorwaarden beschreven hieronder zijn van kracht.

2. Annuleren

1. Elke annulering dient per e-mail aan de eigenaar te worden doorgegeven.
2. Annuleren binnen de 5 werkdagen na de boeking is kostenloos, op voorwaarde dat de boeking niet heeft plaatsgevonden binnen 30 dagen voor de aanvang van de huurperiode (zie punt 2.4).
3. Bij annulering tot 30 dagen voor aanvang van de huurperiode wordt 25% van de huursom in rekening gebracht.
4. Bij annulering binnen 30 dagen voor aanvang van de huurperiode wordt de volledige huursom ingehouden.
5. De waarborg zal steeds volledig teruggestort worden in geval van annulering.
6. Het niet-betalen van de huurprijs + waarborg binnen de 5 werkdagen na totstandkoming van de boeking zal als een annulering beschouwd worden.
In zulk geval zal het huurcontract als ontbonden worden beschouwd en zal de verhuurder de vakantiewoning opnieuw te huur mogen stellen aan derden.
7. Indien omstandigheden de eigenaar dwingen tot annulering van de al gehuurde vakantiewoning, zal hiervan direct kennis worden gegeven aan de huurder en onmiddellijk zal de eigenaar het reeds betaalde bedrag terugstorten.

3. Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid van de huurder
1. Het gehuurde vakantiehuis dient door de huurder, zijn medehuurders of zijn bezoekers met de vereiste zorg en zorgvuldigheid te worden bewoond, met inachtneming van de rust voor de omgeving.
2. De hoofdhuurder is aansprakelijk voor schade die door hem/haar, door medehuurders, door eventuele bezoekers worden veroorzaakt, ook wanneer deze na zijn/haar vertrek geconstateerd worden. 
3. Bij de vakantiewoning aanwezige en/of verstrekte huisreglementen zijn onverbrekelijk onderdeel van de huurovereenkomst en dienen strikt te worden nagekomen.
4. Het is totaal verboden om in de woning:
- te roken
- te frituren, te fonduen, te steengrillen, raclette-toestellen te gebruiken e.d.  
- kaarsen te ontsteken: enkel theelichtjes in de daartoe voorziene houders worden toegelaten.
Er zijn rookmelders aangebracht en brandblussers voorzien op elke verdieping.
5. De huurder dient ervoor te zorgen dat hij geen lawaaioverlast veroorzaakt aan de omwonenden. Bij inbreuk worden alle personen zonder waarschuwing vooraf – zonder teruggave van huurgelden- uit de vakantiewoning verwijderd.
6. Niets van meubilair mag worden verplaatst.
7. Het is verboden het vakantiehuis te gebruiken om feesten en/of drankpartijen te organiseren. Bij inbreuk wordt de huurperiode verbroken zonder dat de huurder recht heeft op terugvordering van de resterende huur.
8. Huisdieren worden niet toegelaten.

Aansprakelijkheidsverzekering
1. De huurder wordt verzocht verzekerd te zijn voor schade aan derden zoals een aansprakelijkheidsverzekering (familiale verzekering).
2. De huurder wordt erop gewezen zijn wettelijke aansprakelijkheid (bv. i.g.v. door hem veroorzaakte brand in de vakantiewoning) te verzekeren. Gelieve dit te checken bij uw verzekeringsagent.

Aansprakelijkheid van de verhuurder
1. De eigenaar of verhuurder kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies, diefstal, schade of letsel, ongeval van welke aard dan ook berokkend aan huurders van de vakantiewoning, de ter beschikking gestelde spelen of tuin.
2. De prijzen en kosten vermeld op de boekingsbevestiging zijn van toepassing.
3. De eigenaar is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat door natuurgeweld, natuurrampen, kernrampen, aanslagen, stakingen, geweldplegingen en het in aanraking komen met een luchtvaartuig of onderdelen daarvan.
4. Het kan gebeuren dat er in de buurt van uw vakantiewoning wordt gewerkt. We denken bijvoorbeeld aan wegwerkzaamheden of bouwactiviteiten. We zijn niet verantwoordelijk voor eventuele overlast daardoor veroorzaakt.
5. De eigenaar is niet steeds ter plaatse aanwezig. In de bevestigingsmail van je boeking ontvangt men het telefoonnummer van de eigenaar en/of eventueel diens vertegenwoordiger. Indien nodig kan men altijd één van deze / dit nummer(s) contacteren.

6. Bij de vakantiewoning worden gratis kano’s, kajak en SUP ter beschikking gesteld. De huurder verbindt zich ertoe deze te gebruiken als een voorzichtig en redelijk persoon,  en in elk geval melding te maken van elk geval van schade, verlies, diefstal of vernieling tijdens zijn periode van verblijf. Verloren geraakte peddels, zwemvesten, kano, kajak of SUP zullen aan de huurder aangerekend worden. In geen enkel geval kan de verhuurder aansprakelijk worden gesteld bij een ongeval, boetes, schade aan derden of letsels opgelopen tijdens of naar aanleiding van de gebruikte vaartuigen. De huurder neemt volle verantwoordelijkheid voor het gebruik van deze vaartuigen en ontslaat de verhuurder van elke verantwoordelijkheid bij het gebruik hiervan.

Op al de boekingsovereenkomsten en daarop aansluitend gemaakte afspraken is het Belgisch recht van toepassing. Alle geschillen met betrekking tot deze overeenkomst zullen worden beslecht door de bevoegde rechter te Brugge.

 

4. Toegelaten aantal personen

In de huisbeschrijving op de website vermeldt de eigenaar het maximaal aantal personen dat in het vakantiehuis mag verblijven. Dit aantal (inclusief de eventuele slapende gasten), in dit geval 21, mag in geen geval overschreden worden.
Bij overschrijding wordt de huurovereenkomst van rechtswege als ontbonden beschouwd en wordt de toegang tot het vakantiehuis geweigerd zonder aanspraak op teruggave van de huur.

Indien er op een later tijdstip, buiten medeweten van de verhuurder, toch extra personen in de vakantiewoning komen logeren, ontstaat er onmiddellijk een vordering van 25% van de huursom per extra persoon, die, indien nodig, zal worden ingehouden op de waarborg.

5. Verbod van onderverhuring en overdracht

Onderverhuring en overdracht van de huur is niet toegelaten.

6. Aankomst en vertrek

U ontvangt een toegangscode (geen sleutel) waarmee U zichzelf toegang kan verschaffen tot de vakantiewoning

1. Gelieve de aankomst- en vertrekuren strikt te respecteren. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in een nette vakantiewoning kan aankomen en verblijven. Daarom moet er voldoende tijd zijn voor een goede poetsbeurt tussen het vertrek van de vorige gasten en aankomst van de nieuwe gasten.
2. Aankomstuur: inchecken kan vanaf 17u op de dag van aankomst. 
Indien uw aankomstuur hiervan afwijkt, vragen wij om ons tijdig telefonisch te verwittigen.
3. Vertrekuur: elke dag tot 10u; op zon- en feestdagen tot 17u.

Indien u hierop een uitzondering wenst, kan u contact opnemen met de eigenaar.

7. Einde van het verblijf & schoonmaak

1. Het gehuurde vakantiehuis en de tuin dienen netjes te worden achtergelaten na afloop van het verblijf.
Dit houdt in: opruimen, alles terug op zijn plaats zetten, vuilnisbakken ledigen, afval sorteren, schone vaat in de kast zetten, bezemschoon achterlaten van de woning, indien gebruikt: barbecue en/of oven reinigen.
2. Gelieve bij het vertrek ramen en deuren te sluiten.
3. Indien U hiervoor opteerde (toeslag van 12 euro/pp) zijn de bedden met ons eigen linnen opgemaakt. In het andere geval dient u zelf linnen te voorzien en in te staan voor de opmaak van de bedden.
Bij het einde van de huur wordt gevraagd om het beddengoed van de bedden te verwijderen (uitgz. de matras- en hoofdkussenbeschermers). Wij vragen u om het linnen niet zelf te wassen. Deze gaan naar de wasserij om ze in een onberispelijke staat terug te gebruiken. Alle linnen kan u achterlaten in de wasruimte, op de benedenverdieping van de woning.

Indien de woning en/of tuin in zo een staat is dat men niet rondkomt met de vooropgezette schoonmaakuren, indien afval niet gesorteerd is, dan heeft de eigenaar het recht de kosten voor extra schoonmaakuren in te houden op de waarborg.

8. Klachten en waarborg

1. Elke klacht i.v.m. de accommodatie, de netheid, de inventaris of eventueel bestaande schade kan tot 24u na aankomst telefonisch worden gemeld aan de eigenaar.
Bij gebrek aan enige klacht binnen voormelde termijn, wordt de huurder geacht de goede staat, juistheid van de inventaris en de algemene netheid van de woning erkend te hebben; inclusief het ontbreken van zichtbare schade of defecten aan meubilair, sanitair, huishoudtoestellen.
Klachten die door de huurder geformuleerd worden na afloop van de huurperiode zijn onontvankelijk.
2. De vakantiewoning heeft waardevolle spullen en de waarborg dient om eventuele ongelukjes of beschadiging te vergoeden.
3. De controle van de woning gebeurt bij het poetsen.
Het is dus bij het poetsen dat men schade, verlies of breuk kan vaststellen. 
4. Wanneer alles in goede orde is achtergelaten en er geen schade of breuk is geconstateerd, dan wordt de waarborgsom ten laatste veertien dagen na uw verblijf geretourneerd.
Gaat de schade het bedrag van de waarborg te boven, dan is de huurder verplicht een aanvullende betaling over te maken.  
Ook indien de woning en/of tuin in zo een staat is dat men niet rondkomt met de vooropgezette schoonmaakuren, dan heeft de eigenaar het recht de kosten voor extra schoonmaakuren in te houden op de waarborg.
5. Men doet er goed aan spontaan ongelukjes te melden aan de eigenaar. Indien men wat breekt is het raadzaam de gebroken stukken opzij te houden voor de eigenaar of diens vertegenwoordiger. Zo kan deze vaststellen over welk gebroken stuk het gaat en voorkomt dit discussies en misverstanden. 
6. De verhuurder behoudt zich steeds het recht om de overeenkomst te beëindigen en de huurders uit de vakantiewoning te zetten wanneer een huurder of medehuurder ernstige schade aan de vakantiewoning heeft berokkend. In dit geval zal de verhuurder niet aansprakelijk kunnen worden gesteld om een deel van de huurgelden voor de resterende huurperiode terug te betalen. 

 

Reseveringsvoorwaarden

Onderstaand treft u de annuleringsvoorwaarden aan.
De getoonde bedragen en percentages dienen door u te worden betaald.
De speciale voorwaarden hebben, bij toepassing, prioriteit boven de generieke.

Enkel schriftelijke annuleringen per e-mail worden aanvaard.

- Annulering binnen de 5 werkdagen na de boeking: kostenloos op voorwaarde dat de boeking niet heeft plaatsgevonden binnen 30 dagen voor aanvang van de huurperiode (*)

- Annulering tot 30 dagen voor aanvang huurperiode: 25% van de kosten worden in rekening gebracht.

- Annulering binnen 30 dagen voor aanvang huurperiode (*) of no-show: 100% van de kosten worden in rekening gebracht.

Wanneer alles in goede orde is achtergelaten en er geen schade of breuk is geconstateerd, wordt de waarborgsom ten laatste een week na uw verblijf geretourneerd. 

Algemene voorwaarden

Privacy beleid